promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Készülhetnek az autósok: brutális útlezárásokra kell számítani vasárnapig
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kilenc vármegyében lesznek útlezárások egy nemzetközi sportesemény miatt.​

A 45. Tour de Hongrie 2024. május 8-án, szerdán kezdődik és vasárnapig tart. A versenyzők miatt számos helyen útlezárásokra, forgalomterelésre kell számítaniuk az autósoknak. A kerékpáros verseny nemzetközi szinten is nagy érdeklődésre tart számot, az eseményt 190 országban, 19 csatorna közvetíti élőben. 

Kilenc megyében lesznek útlezárások

A bringások Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Tolna vármegyében tekernek a következő napokban. Az első napon a mezőny 12:50-kor a Nagykunság fővárosából, Karcagról indul útnak. A karaván a Tisza-tó és a Hortobágy érintésével érkezik meg Hajdúszoboszlóra, ahol három kört tesz meg egy csaknem húsz kilométeres körpályán. A szakasz hossza összesen 166 km, amely Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti.

A további napok eseményei és útvonalai a Tour de Hongrie honlapján olvasható, de az utinform.hu-n is tájékozódhatnak az autósok a lezárásokról.

Nem túlzás azt állítani, hogy a kerékpársport sztárjai érkeznek hozzánk. A 2024-es Tour de Hongrie mezőnyében ugyanis nyolc olyan csapat szerepel, melyek a sportág krémjét jelentik. A világ legjobb csapatai közül az UAE Team Emirates, az INEOS Grenadiers, a Jayco AlUla, a Lidl-Trek, a Team dsm-firmenich PostNL, a BORA - hansgrohe, a Bahrain Victorious és az Astana Qazaqstan Team is itt lesz a mezőnyben.

A Tour de Hongrie-n már-már hagyománynak tekinthető az erős sprintermezőny, ez pedig 2024-ben sem lesz másképp. Itt lesz a rekordot jelentő 35. Tour de France-szakaszgyőzelmére hajtó Mark Cavendish, a háromszoros világbajnok Peter Sagan, az öt Giro d’Italia etapon is diadalmaskodó Elia Viviani, a kétszeres Tour de Hongrie és ötszörös Tour de France-szakaszgyőztes Dylan Groenewegen, a szezont három WorldTour-győzelemmel kezdő Sam Welsford és korábbi szakaszgyőzteseink, Jakub Mareczko és Matteo Moschetti is. És akkor még nem is említettük Jon Aberasturit, Álvaro José Hodeget, Cees Bolt, Emils Liepinst, Pavel Bittnert, Dusan Rajovicot, Manuel Penalvert, Jarne van de Paart, Thibau Nyst vagy Michael Morkovöt, akik egytől egyig szerepelnek az előzetes rajtlistán - olvasható a verseny sajtóközleményében.

Természetesen magyaroknak is szurkolhatunk, akár élőben, akár képernyőn keresztül. 

Az előzetes rajtlista alapján 12 honfitársunk áll rajthoz a mezőnyben. Közülük hatan a magyar válogatottban: Dina Márton, Peák Barnabás, Pápai Ádám, Szijártó Zétény, Feldhoffer Bálint és Filutás Viktor, és négyen az Epronexben állhatnak rajthoz: Karl Ádám, Rózsa Balázs, Istlstekker Zsolt, Orosz Gergő. Továbbá Valent Márk az MBH Bank Colpack Ballan, Fetter Erik pedig a Polti – Kometa mezét viselheti.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás