promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezekre a megyékre adták ki a riasztást, felhőszakadás és zivatar is jöhet pénteken, délután több helyen didergős idő lesz
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Villámfényes éjszaka után továbbra is sok csapadékra számíthatunk.

Éjjel többfelé intenzív zivatarokkal érkezett a hidegfront, a Dunántúl délnyugati felében nagy mennyiségű csapadék egészen a kora délelőtti órákig előfordulhat. Ezeken a tájakon a déli órákig akár 20 milliméternyi eső is hullhat.

Péntek délutántól aztán a nyugati országrészekben gyengül a csapadékhajlam, zivatarra is egyre kevesebb helyen kell számítani. A keleti országrészben leginkább csak záporok fordulhatnak elő, az északkeleti területeken pedig még többórás napsütésre készülhetnek. Északkeleten, keleten a legkisebb a csapadék esélye.

Nyugat-Dunántúlon az északi szelet kísérhetik élénk és erős lökések, zivatarok közelében viharossá fokozódhat a szél. A reggeli órákban 7 és 15 fokra számíthatunk, a keleti megyékben lesz enyhébb a reggel. Délután 15 és 27 fok között alakulnak a maximumok, a nyugati határszélen lehet a leghűvösebb, míg az Észak-Alföldön mérhetjük a melegebbet.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém, valamint Zala vármegyére elsőfokú riasztást adtak ki zivatarveszély miatt, míg Baranya, Győr-Moson Sopron, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre szintén kiadták a figyelmeztetést felhőszakadás lehetősége miatt.

A hidegfronti hatás miatt az arra érzékenyek fejfájásra, vérnyomásingadozásra számíthatnak, magasabb UV-sugárzás pedig az északi és a keleti országrészben várható.

A folytatásban már több napsütésre számíthatunk, szombaton leginkább csak a Dunántúlon lehet zápor, vagy egy-egy zivatar, de már ezeken a területeken is 20 fok fölötti hőmérsékletre számíthatunk, míg Keleten 25-27 fok várható. A hét utolsó napjára viszont ismét változékonyabbra fordul az idő, de jelentős lehűlés egyelőre még nem lesz.

Forrás: Hungaromet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás