promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A történelem öt legnagyobb rejtélye, amelyre a mai napig nincs válasz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vajon megoldódnak valaha ezek a titokzatos rejtélyek?

A múlt homálya tele van rejtélyekkel, amik évszázadok óta foglalkoztatják az emberiséget. Ezek a rejtélyek nem csak a történelem szerelmeseinek izgalmasak, de betekintést engednek a múlt kihívásaiba és titkaiba is. Íme 5 a leghíresebb történelmi rejtély közül:

Nagy Sándor sírja:

Nagy Sándor, aki 32 éves korára meghódította az ókori világ legnagyobb birodalmát, i.e. 323-ban Babilonban meghalt. Testét állítólag két évvel később Egyiptomba vitték, de a sírja azóta sem került elő. Egyesek szerint a sír elsüllyedt a Nílusba, mások szerint titkos kamrában rejtőzik Alexandria alatt. Bármelyik elmélet is igaz, Nagy Sándor sírjának felfedezése óriási jelentőséggel bírna a történelem és a régészet számára.

Hasfelmetsző Jack kiléte:

1888-ban Londonban egy sor szörnyű gyilkosság rázta meg a várost. A Hasfelmetsző Jack néven elhíresült gyilkos öt nőt ölt meg brutálisan, és soha nem sikerült elkapni. Számos elmélet létezik a kilétéről, de a gyilkos valódi személye a mai napig rejtély marad. A rejtély tovább bonyolódik a Hasfelmetsző Jacktől származónak vélt, gúnyos hangvételű levelek miatt, amik a rendőrségnek íródtak.

JFK meggyilkolása:

November 22-én John F. Kennedy elnököt Lee Harvey Oswald lövelte le Dallasban. Oswaldot két nappal később Jack Ruby, egy szórakozóhely-tulajdonos lőtte agyon, mielőtt bíróság elé állhatott volna. Az hivatalos magyarázat szerint Oswald egyedül cselekedett, Ruby pedig bosszúból ölte meg. Azonban számos összeesküvés-elmélet is létezik, amik másokat is felelősséghez vonnak a gyilkosságért. JFK meggyilkolása az amerikai történelem egyik legsötétebb fejezete, és a rejtély valószínűleg örökre megválaszolatlan marad.

A frigyláda sorsa:

A frigyláda egy szent ereklye volt az ószövetségi időkben, a tízparancsolatot őrizte. I.e. 587-ben, amikor Jeruzsálemet a babiloniak elfoglalták, a frigyláda nyoma veszett. Számos legenda kering a sorsáról: egyesek szerint Etiópiába került, mások szerint elrejtették, amíg el nem jön a messiás. A frigyláda felfedezése óriási jelentőséggel bírna a vallási és a történelmi kutatások számára.

Forrás: Livescience

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás